Stödföretag till Naturskyddsföreningen

Tillsammans kan vi göra skillnad

Vivara har alltid sett upp till Naturskyddsföreningen och det fantastiska arbete de gör för naturen. Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen. De sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är deras viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är deras miljömärkning och Sveriges Natur deras medlemstidning. De ligger oss varmt om hjärtat och vi är stolta över att kunna stötta Naturskyddsföreningens arbete 2022 genom att bli ett av deras stödföretag.

Bin
Bin
(Apoidea)

"Vivara är stolt stödföretag till Naturskyddsföreningen 2022"

Vi stödjer arbetet för binas framtid

Vi stödjer Naturskyddsföreningens kampanj

Vi stödjer Naturskyddsföreningens arbete för binas framtid! Läget för bina är akut Bina är livsviktiga för vår matproduktion och hela ekosystemet. Men en tredjedel av våra vilda biarter är på väg att försvinna. De hotas av bland annat matbrist, bekämpningsmedel och klimatförändringar. Var med och gör en viktig insats!

Rädda Bina

Ideelt arbete

Nej, Naturskyddsföreningen är ingen myndighet. De är en ideell förening som startade för över hundra år sedan av en grupp vetenskapsmän. Konstnärer som Anders Zorn och författare som Selma Lagerlöf anslöt sig, och med tiden växte de till över 200 000 medlemmar. Idag är de Sveriges största miljöorganisation.

Om föreningen

Naturskyddsföreningen är sedan decennier Sveriges mest inflytelserika miljöorganisation. De påverkar politiker, jagar miljöbovar och påverkar lagstiftningen. De sätter rampljuset på brinnande miljöfrågor genom rapporter, kampanjer, böcker, debatter, konferenser och ett intensivt pressarbete.

Klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter är deras viktigaste arbetsområden. Det senaste decenniet har deras globala arbete blivit allt större och starkare. De samarbetar och stödjer ett 40-tal miljöorganisationer över hela världen, tack vare pengar från Sida. De står dessutom bakom miljömärkningen Bra Miljöval som hjälper dig att hitta de produkter och tjänster som är minst skadliga för miljön.

De ser till att det verkligen händer något

Deras hundraåriga arbete har gett resultat. De har räddat pilgrimsfalken från utrotning. De har tvingat industrin att tillverka miljövänligare papper. De har bidragit till att få ett förbud mot två av världens farligaste ämnen; DDT och kvicksilver. De har räddat hundratals unika skogar från avverkning. De har sett till att svenska matbutiker börjat sälja ekokaffe. Och mycket, mycket mer. Tillsammans har de kammat hem en lång rad segrar. Men de är långt från nöjda.

Deras medlemmar bestämmer

Naturskyddsföreningens framgångar bygger på deras medlemmars stöd och ideella arbete. De arbetar regionalt i 24 länsförbund och lokalt i 270 kommunkretsar. Vartannat år bjuder de in alla medlemmar till riksstämman, som är det högsta beslutande organet. Stämman utser en styrelse som leder riksföreningens arbete. Till sin hjälp har styrelsen ett kansli med cirka 160 anställda, varav runt 130 i Stockholm, cirka 20 i Göteborg och omkring 5 i övriga landet. Antalet anställda värvare varierar mycket under året och är därför inte med i siffran.

Naturskyddsföreningen och framtiden

Deras strategi för framtiden möter såväl Sveriges miljömål som FN:s 17 mål för hållbar utveckling, Agenda 2030. Naturskyddsföreningen kommer att fortsätta att verka för vassare lagstiftning och ekonomiska styrmedel, förändrade normer och beteenden och de tror att verklig förändring bygger på solidaritet inom hela samhället, mellan generationer och mellan länder.

Gör dem ännu starkare

Ju fler de är, desto fortare kan de förändra världen. Du som vill är också varmt välkommen att engagera dig ideellt, på den nivå som passar dig. Alla är välkomna! Bli månadsgivare idag och stöd kampen för natur och miljö. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Klicka här för att bli månadsgivare (öppnas i nytt fönster)

Källa: Naturskyddsföreningen

Livekameror

Livekameror

Våra direktsända webbkameror har gett insyn dygnet runt vid mängder av matningsställen som lockar till sig massor av olika fåglar under hela året. Ta en titt på de här kamerorna för att få idéer till hur du kan bjuda in olika fåglar till din trädgård och bästa sättet att använda våra produkter. Kamerorna visar en mängd olika matningssystem och olika slag av kombinationer av mat och matare för att kunna anpassas till alla slags trädgårdar, till och med på mycket begränsade utrymmen som balkonger och små innergårdar.

Vad kommer du att se?