Bloggen kommer tillbaka nästa år!

Vi välkomnar hösten!

28:e september 2020

Vi vill säga tack för att ni följt oss under ’Sommaren hos Vivara’ och för allt beröm vi fått! Dagarna blir märkbart kortare och det blir allt livligare runt matningsplatserna. Detta innebär att vi nu under hösten kommer att koncentrera oss på att släppa nya spännande produkter, som till exempel nya kokosnötter med mjölmask och insekter, nya fettpiller med mjölmask, samt nya fröblandningar som innehåller enbart ekologiskt odlade ingredienser. Dessa hittar du under kategorin Nya Produkter inom kort.

 


Vår egna ''Vivara'' sjö

7:e september 2020

Idag tog vi en lugn promenad under lunchrasten. Så himla härligt att komma ut och få lite frisk luft och vi kan ju absolut inte klaga på naturen runt kontoret. Ett och annat björnbär smakades under promenaden innan vi avslutade med att besöka vår alldeles egna lilla "Vivara" sjö. Flera ankor och änder syntes till. Vid nästa besök tar vi självklart med lite av vårt ströfoder för ankor och svanar: https://www.vivara.se/strofoder-for-ankor-och-svanar

 


Vilka är Vivara?

3:e september 2020

Antingen du har lång erfarenhet av att mata fåglar, eller just ska till att börja, är det viktigt att du vet hur just vi arbetar. Vårt mål är att bidra till att trädgårdens invånare bland djuren får en så bra livsmiljö som möjligt. Hos Vivara handlar det hela tiden om att förbättra, vidareutveckla och framställa högklassiga produkter för djurvänliga trädgårdar och balkonger. Detta gör vi med kunskap från vår egen forskning och ofta i samarbete med europeiska naturvårds- och djurskyddsorganisationer. Därför är vi övertygade om att våra produkter är de bästa både för människor och djur - och det är vi stolta över!

 

 


Nytt picknickområde

12:e augusti 2020

Nu har vi ett nytt picknickområde för anställda i Vivara-trädgården, visst blev det fint? Vi skulle jätte gärna höra vad du tycker saknas här. Kanske ett fågelbad? Ett fågelbad kan ju inte saknas i en trädgård där man värnar om djuren. Vatten är livsviktigt för fåglar, särskilt under sommaren. Dessutom är det väldigt roligt att se på fåglarna när de badar. Ni hittar alla våra fågelbad här.

Ha det så trevligt med dina sommargäster!
Dagens hälsning

31:a juli 2020

Det har gått några dagar sedan du hörde från oss, så jag ville bara berätta vad jag spenderar min tid på just nu. Den stora vinterkatalogen med över 70 sidor är snart tryckklar. Det kräver fokus och koncentration. Den är igen i år fylld med både nya spännande produkter och våra aktuella produkter. Om du vill veta vilka nya produkter som finns med i katalogen, måste du få vänta lite.

Vardagslivet på kontoret är aldrig densamma. En annons ska skapas, en ny produkt ska godkännas och uppdatering av webbsidan.

En sak är säker, vi blir aldrig uttråkade och vi strävar efter att du ska ha tillgång till det bästa produkterna med goda tips och råd.

Sommarhälsningar från Karina


Äppelträd

22:a juli 2020

Idag startade jag morgonen med att komma in lite tidigare till jobbet för att plocka äpplen. Vivara trädgården kryllar av äppelträd. Och massor av äpplen har redan trillat ner på marken. Nu är det bara att åka hem i eftermiddag och baka äppelpaj, koka äppelmos och kanske till och med försöka mig på en sats med äppelmust. Har ni några tips på vad mer man kan göra med äpplena? Vi har också massor med plommon av sorten Grön Reine Claude som bör vara mogna under augusti/september. Idag fortsätter vi också att jobba med den nya vinterkatalogen. Det ska bli så roligt att få dela med oss av nya fina inspirerande produkter i höst.

Ha en bra dag!

Natalie

 


Vinterkatalog och kubb

21:a juli 2020

Idag så jobbar vi med att vår nya vinterkatalog där du kommer att hitta inspirerande nyheter och gamla godingar, samt massor med tips på vilken holk du ska välja, vilken fågelmat passar vilka fåglar och mycket mer. Hela 76 sidor med inspiration och idéer landar oss dig under hösten. Om du inte redan får hem vår katalog kan du beställa den här.

Efter allt skrivande behövdes lite frisk luft. Idag byter vi lunchpromenaden mot ett kubb-spel i vår fina Vivara trädgård. Några andra kollegor valde istället att spela fotboll. Vi älskar trädgården på jobbet.

Du önskas en fin dag!
Solig fredag

17:e juli 2020

Solen skiner och det är fredag. Dagen startar inte ordentligt försen vi har fyllt på fågelmatarna i trädgården ordentligt. Idag bjuder vi våra bevingade vänner på solroskärnor som innehåller maximalt med energi. Eftersom skalen är borta sparar fåglarna dyrbar tid som annars går åt till skalningen. Dessutom lämnar fåglarna inget skräp efter sig. Balkong och trädgård förblir rena och fria från ogräs. I videon nedan visar Daniel upp den smarta Apollo mataren med click & go system.

Trevlig helg!

 


Upplev naturen

14:e juli 2020

Idag var vi ute på en trevlig promenad i kontorets omgivande natur. Visst är det mysigt att ströva ute i naturen och känna härliga dofter, att betrakta molnen som drar förbi, att upptäcka växter och djur. När vardagslivet allt mer utspelas inomhus är det rogivande att gå ut i naturen.

Ha en trevlig dag!

Produktiv fredag

10:e juli 2020

Idag har jag haft en väldigt produktiv fredag och jobbat med att omptimera hemsidan för att skapa en så enkel och smidig "shopping-upplevelse" för dig. Har du förslag på förbättringar, så är det bara att skicka ett mail till oss på: info@vivara.se

Jag vill också påminna om att det läckra insektshotellet Elba finns med på månadens erbjudanden*

Trevlig helg!

Daniel

*Månadens erbjudanden gäller under samma månad / så länge lagret räcker.

 Välkommen till vår nya blogg

8:e juli 2020

Hej alla djurvänner,

Vi vill under sommaren 2020 introducera dig till vardagen hos oss på Vivara i vår nya blogg som vi kallar Sommaren hos Vivara. Följ med oss 'bakom kulisserna' för en inblick i hur vi arbetar för att förbättra trädgårds djurens tillvaro, samt hur vi hela tiden strävar efter att utveckla nya intressanta produkter och skapa en sån bra 'shopping upplevelse' som möjligt för dig.

Vi börjar så klart med att presentera oss själva.


Daniel

Att vistas utomhus har kommit att vara en stor del av mitt vuxna liv och att göra insatser för fåglar runt omkring mig finner jag som avstressande. Eftersom fåglarnas naturliga miljöer försvinner mer och mer känns det roligt att kunna gynna dem med tillskott till sin naturliga föda samt erbjuda dem säkra matplatser. Att kunna kombinera detta med yrkesverkslivet är verkligen en fin upplevelse. Jag har nöjet att vara engagerad i ett företag som har utvecklats till att bli specialister på produkter för en djurvänlig trädgård.

Min favorit produkt: Foderhus Mont Blanc
Den är inte bara snygg att se på utan har också fördelen att den är tillverkad av återvunnet plastmaterial som liknar trä. Med det här foderhuset kan man erbjuda både fröblandning och energiblock på samma gång. Succén är garanterad!


Natalie

Sedan barnsben har jag spenderat mycket av min vakna tid utomhus. Djur och natur har varit en stor del under hela min uppväxt. Antingen springandes runt mina morföräldrars trädgårdshandel, eller i min mammas grönsaksland. En och annan grönsak rök allt med, ska man leka måste man ju få energi. Nu i vuxen ålder har jag ett stort intresse för trädgården, allt från vackra blommor till olika örter. Det finns många sätt man kan hjälpa bin och andra insekter på, bland annat genom att välja växter som är lockande. Inte bara växterna drar nytta av bin och insekter utan 60% av våra häckande fåglar är beroende av insekter.

Min favorit produkt: Insektshotell Mallorca
Solitärbin, blomflugor, nyckelpigor och andra insekter samt spindlar bosätter sig gärna i insektsslottet. Lådan i mitten är gjord speciellt för humlor. Lika fort som jag hängde upp det fylldes det i stort sett med olika insekter.


Karina
Jag har alltid haft en passion för djuren i naturen. Enda sedan barndomen blev jag fascinerad av igelkottar och fladdermöss. Ekorrar är också otroligt söta och visste du att ekorrar är oerhört glömska? Det är bland annat orsaken till att de dyker upp i flera olika platser i trädet. Igelkottar har sin egen personlighet, och om de inte gillar dig, så märker du det på deras spikar. Med ett jobb här på Vivara kommer jag riktigt nära djuren och lär mig mycket om dem.

Min favorit produkt: Foderautomat för ekorrar
Jag älskar att höra ljudet från locket, det betyder att jag har fått besök i trädgården. Kolla bara in filmklippet nedan:

Hoppas att ni vill följa med oss under sommaren!