Gröna partners
I mer än 35 år har våra interna naturvetare varit avgörande för utformningen och utvecklingen av våra högkvalitativa produkter och för att vägleda kunderna i att skapa den perfekta tillflykten för sina besökare. Utöver denna expertis tar vi ofta in specialisthjälp, i synnerhet för att utveckla foder eller utfodringsanordningar för särskilda arter. Med åren har detta gjort att vi fått kontakt med många likasinnade organisationer, och vi har arbetat hårt för att se till att våra aktiviteter gynnar båda organisationerna.
Några sätt på vilka vi samarbetar med organisationer inkluderar sponsorskap för projekt, forskningsprojekt och tester av produkter, licensavtal, medlemskap, ömsesidiga marknadsförings- och kampanjaktiviteter, medlemserbjudanden och mycket annat.
Skydda naturen tillsammans
Sverige
Djurskyddet Sverige
Djurskyddet Sverige är den största djuskyddsföreningen i Sverige, som främst arbetar arbetar för katters och hundars välfärd, men även vilda djur (som igelkottar och andra däggdjur). Man försöker förbättra djurskyddslagstiftningen, men driver även djurhem som tar hand om tusentals hemlösa husdjur varje år. Den rikstäckande organisationen med 42 lokalavdelningar har arbetat frivilligt för att hjälpa djur och stärka djurens välfärd i mer än hundra år.
Tyskland
NABU (Miljöorganisation)
Med 660 000 medlemmar och anhängare, är detta Tysklands största miljöorganisation, och man inriktar sig på naturskydd i hela landet. Konkreta åtgärder för att bevara naturen på plats är en lika stor del av programmet som vetenskaplig forskning. Den viktiga grunden för NABU förblir frivilligt naturskyddsarbete på plats: i mer än 2 000 grupper arbetar nu 37 000 NABU-medlemmar frivilligt för att skydda och bevara naturområden och arter. NABU ser dessutom efter mer än 5 000 skyddade områden i hela Tyskland. Från Fehmarn till Bodensjön bjuder mer än 70 av NABU:s naturcentra in besökare att uppleva naturen på nära håll. NABU:s ungdomsorganisation Naturschutzjugend (NAJU), arbetar med naturskydd och miljöskydd i omkring 1 500 barn- och ungdomsgrupper. Med omkring 60 000 medlemmar är det Tyskands största ungdomsorganisation, som aktivt arbetar med naturskydd. NABU är den tyska partnern till BirdLife International och är en medlem i Deutscher Naturschutzring (DNR).
Hur arbetar vi tillsammans?
Att bevara naturen och säkra framtiden är något som ingen kan göra ensam. Därför värdesätter NABU att ha starka och hängivna partners, som vi, som också bryr sig om naturskydd och som de kan ha gemensamma mål med. Två gånger om året sponsrar Vivara en stor fågelräkningskampanj som heter: "Bird Time" och "Winter Bird Time". NABU:s webbutik sköts även av oss. Här säljs NABUs eget material och märkesvaror med NABU- och LBV-loggor. NABU-grupperna har en egen intern aktiv webbshop.
LBV (Naturskyddsförening)
Sedan 1909 har naturen engagerat LBV, NABU:s bayerska partnerförening. Med 75 000 medlemmar och anhängare, 350 distrikts- och lokala grupper, 120 ungdomsgrupper och 2 750 hektar egna skyddade områden i hela Bayern, är LBV Bayerns äldsta och största förening för skydd av biotoper. Mer än 120 anställda stöttar de frivilliga på plats från 20 kontor.
I centrum för LBV:s arbete:
Artskydd: Artskydd är en av LBV:s centrala frågor. Oavsett om det handlar om storkar, uttrar, orkidéer, fjärilar, vattenödlor eller fladdermöss, stöttar LBV mångfalden i vår fauna och flora med olika aktiviteter. Dessa inkluderar räkning, implementeringen av riktade projekt, informationsarbete och förarbeten till lagsförslag.
Landskaps- och biotopskydd: Genom att köpa och arrendera ut mark med hjälp av Noah's Ark Fund, kan LBV skydda sällsynta djur och växter på mer än 3 000 hektar.
Miljöutbildning och information: Med föreläsningar, utställningar, exkursioner och broschyrer informerar LBV tillsammans med pressen allmänheten om skyddet av arter och biotoper i Bayern.
Hur arbetar vi tillsammans?
Inom B2B-sektorn finns en märkesvaruserie med LBV- och NABU-logotyper.
Nederländerna
Vogelbescherming (Fågelskydd i Nederländerna)
Vogelbescherming Nederland (VBN) är en nederländsk naturskyddsorganisation som arbetar för att skydda vilda fåglar och deras livsmiljöer. VBN:s fågelskydd är inte begränsat till Nederländerna, utan organisationen är även aktiv utomlands. Särskild tyngd läggs vid de bidrag som varje enskild individ kan göra för att skydda vilda fåglar.
Hur arbetar vi tillsammans?
Tillsammans med VBN har vi tagit fram ett stort sortiment av produkter för fåglar som finns att beskåda på VBN:s webbutik. Vi ansvarar för underhållet av butiken. Tillsammans med VBN genererar vi donationer för naturvård och gör ett pedagogiskt arbete kring skydd av det lokala djurlivet och naturen.
Natuurmonumenten (Naturskyddsorganisation)
Natuurmonumenten är en av de största naturskyddsorganisationerna i Nederländerna. Den har som mål att ge mer utrymme åt naturen i Nederländerna. Natuurmonumenten förenar människor som älskar natur. Organisationen skyddar naturreservat, värdefulla landskap och kulturarv. På så sätt bevaras naturen och kommande generationer kan njuta av den i århundraden framöver.
Hur arbetar vi tillsammans?
I samarbete med Natuurmonumenten har vi tagit fram en produktserie speciellt framtagen för naturens djur. Natuurmonumentens webbutik sköts av oss. Vi delar naturorganisationens innehåll för att visa människor hur de kan värna om naturen i trädgården. Vi delar organisationens budskap för att hjälpa människor att hitta sätt att hjälpa naturen från sin egen trädgård/utomhusplats. Vi genererar även donationer tillsammans med Natururmonumenten.
Vlinderstichting (Fjärilsstiftelse)
Vlinderstichting är en nederländsk organisation som inriktar sig på skyddet av fjärilar och trollsländor. Arbetet är inte begränsat till naturreservat, utan även privata trädgårdar. Vlinderstichting inriktar sig på kunskapsspridning, utbildning, skydd och rådgivning, inte bara i Nederländerna utan i hela Europa.
Egelbescherming Nederland (Igelkottskydd i Nederländerna)
Egelbescherming Nederland inriktar sig på skyddet av igelkottar. Organisationen ger allmänheten mycket information om bevarandet av igelkottar. De driver ett räddningscenter för vård och rehabilitering av igelkottar, som inte skulle överleva på egen hand på grund av sjukdomar, skador osv.
Hur arbetar vi tillsammans?
Tillsammans med Egelbescherming Nederland har vi tagit fram naturskyddsprodukter som är speciellt framtagna för igelkottars behov.
Eekhornopvang Nederland (Ekorrskydd i Nederländerna)
Eekhornopvang Nederland inriktar sig på skyddet av ekorrar. Organisationen ger allmänheten mycket information om skyddet av ekorrar. De driver en fristad för vård och rehabilitering av ekorrar, som inte skulle överleva på egen hand på grund av sjukdomar, skador osv.
Hur arbetar vi tillsammans?
Tillsammans med Eekhornopvang Nederland har vi tagit fram naturskyddsprodukter för ekorrar, som är anpassade efter ekorrens behov.
RAVON (Reptiles Amphibians Fish Research Netherlands)
Under 35 år har RAVON varit den oberoende ideella naturvårdsorganisation som, tillsammans med många frivilliga, skyddar inhemska reptiler, groddjur och fiskar och deras livsmiljöer. Organisationen arbetar främst med forskning. Kunskapen används sedan för att ge råd, utföra projekt och arbeta för bättre politiska beslut och lagstiftning.
Zoogdierenvereniging (Däggdjurssällskap)
Zoogdierenvereniging har sedan 1952 arbetat för forskning och skydd av vilda djur och deras habitat i Nederländerna. Organisationen för samman människor som aktivt vill skapa och sprida kunskap om däggdjur och som engagerar sig i arbetet med att bevara däggdjur.
IVN
IVN Natuureducatie förenar människor och natur. För organisationen ligger fokus på människor som själva upplever hur vacker, helande och viktig naturen är. De organiserar naturaktiviteter, kurser, projekt och kampanjer. Utbildning om naturvård och naturupplevelser står alltid i centrum
Hur arbetar vi tillsammans?
För organisationen IVN Natuureducatie sponsrar vi ofta projekt och skänker produkter (skola- och barnprojekt, Gaia Zoo-projektet, etc.).
Sovon
SOVON inriktar sig på att studera fåglar. Fågelpopulationerna ändras hela tiden. Tillsammans med tusentals frivilliga kartlägger Sovon utvecklingen och distributionen av fågelbeståndet. Undersökande forskning används för att få kunskap om orsakerna till dessa förändringar. Denna kunskap är tillgänglig för forskare, naturvårdare, politiska beslutsfattare och naturälskare.
Hur arbetar vi tillsammans?
Organisationen delar kunskap och forskningsresultat med oss så att vi bättre kan utbilda människor om fågelskydd.
Belgien
Natuurpunt (Naturskydd)
Natuurpunt är en oberoende organisation som arbetar för naturskydd i Flandern. Med stöd från 95 000 medlemmar, skyddar mer än 6 000 frivilliga hotade växter, djur, habitat och landskap. För detta ändamål köps och förvaltas hundratals naturreservat, naturens tillstånd dokumenteras och man för samtal med politiker. Mer än två miljoner besökare välkomnas till naturreservaten varje år.
Hur arbetar vi tillsammans?
Naturskyddsorganisationens nätbutik drivs av oss. Märkesprodukter med Natuurpunt och Natagora logotyper säljs här.
Vogelbescherming Vlaanderen (Fågelskydd i Flandern)
Vogelbescherming Vlaanderen är en belgisk fågelskyddsförening som inte bara sysslar med fåglar, utan även frågor som biologisk mångfald och klimatförändring. Tonvikten ligger på utbildning och skydd. Naturskyddsföreningen har funnits sedan 1922, och är därmed den äldsta nationella naturskyddsföreningen.
Natagora
Natagora är aktiva i Belgien. Natagora:s mål är att skydda naturen i Vallonien och Bryssel. Med ett övergripande mål: att återuppbygga den biologiska mångfalden, i balans med mänskliga aktiviteter. Huvudmålet är att stoppa minskningen av den biologiska mångfalden och bidra till återuppbyggnaden av en bättre balans mellan människa och natur. Natagora inriktar sig på fyra prioriterade områden: Skydd genom förvaltning av skyddade områdens, studier för att lära sig mer om de olika arterna, arbete för att rikta sig till beslutsfattare och utbildning för att utbilda ansvariga aktörer.
Frankrike
CEN (Skydd och vård av naturreservat)
Organisationen Conservatoire d'Espaces Naturels i Frankrike ansvarar för skyddet och bevarandet av naturreservat. Huvudsyftet är att bevara och förvalta olika typer av naturhabitat som skogar, våtmarker, ängar och kustområden. Organisationen arbetar för att skydda biologisk mångfald, däribland bevarandet av hotade arter och deras livsmiljöer. Organisationen inriktar sig på att öka medvetenheten och främja hållbara metoder bland allmänheten.
Polen
OTOP (Polsk fågelskyddsförening)
OTOP arbetar för att skydda vilda fåglar och deras habitat. Organisationen bildades 1991, och bland aktiviteterna finns övervakning och utbildning, aktiva bevarandeåtgärder och miljöpolitiska åtgärder. OTOP är en av Polens största miljöskyddsorganisationer, och BirdLife Internationals polska partner.
Storbritanninen
National Trust
Som Europas största naturvårdsorganisation, ser National Trust efter naturen, dess skönhet och historia för att alla ska kunna ha glädje av den. Det gör man med hjälp av miljontals medlemmar, frivilliga, personal och donatorer. På så vis kan milslånga kustlinjer, skogar, landskap och hundratals historiska byggnader, trädgårdar och värdefulla samlingar skyddas. 1895 åtog sig grundarna Octavia Hill, Robert Hunter och Hardwicke Rawnsley att skydda historiska platser och naturlanskap. Deras mål var inte bara att bevara dem, utan också att göra dem tillgängliga för alla.
Hur arbetar vi tillsammans?
Tillsammans med National Trust har vi tagit fram ett produktsortiment som är ett skyddat varumärke. Varje år arbetar vi tillsammans på 5 stora kampanjer. Vi stöder också Attingham Park Bird Hide Project med donationer, marknadsföringsaktiviteter och med stöd av frivilliga.
Butterfly Conservation
Butterfly Conservation arbetar för att rädda fjärilar och deras habitat i Storbritannien. Målet är att bevara och förbättra landskapen för fjärilar. Organisationen ger markägare och verksamhetsutövare råd om hur man bevarar och återställer habitat.
Hur arbetar vi tillsammans?
Utöver skyddet av fjärilar finns det en rad projekt och aktiviteter som vi har sponsrat genom tiden, som t.ex. Den stora fjärilsgreven.
Buglife
Buglife arbetar för att bevara alla ryggradslösa djur: bin, skalbaggar, maskar, gråsuggor, hoppspindlar och maneter. Buglife står för praktiskt bevarandearbete, speciellt i Storbritannien. Med så många arter gör Buglife prioriteringar, vilket betyder att man för närvarande främst fokuserar på pollinatörer och sötvattenmiljöer. En stor del av arbetet handlar om att föregå med gott exempel och hitta sätt att bevara arter och sedan dela dessa åtgärder med andra. Många av dessa bästa arbetsmetoder antogs med tiden av nationella och lokala myndigheter, och vann sålunda inflytande.
Hur arbetar vi tillsammans?
Tillsammans med Buglife finns det olika projekt och aktiviteter som vi gärna bidrar med produkter till.
Bat Conservation Trust
Bat Conservation Trust arbetar enbart med bevarandet av fladdermöss och de habitat de är beroende av. Organisationen stöttar lokala grupper som arbetar med fladdermöss i Storbritannien, och har nästan 5 000 medlemmar. Bat Conservation Trust arbetar inom olika projekt med frivilliga, forskare, industri och myndigheter på lokal och nationell nivå. Målet är att uppnå en värld med ett rikt djurliv, där fladdermöss och människor lever tillsammans. Arbetet fokuserar på att vidta åtgärder för att skydda fladdermössen och förbättra landskapet de är beroende av, göra människor intresserade av fladdermöss och deras miljö, engagera dem i deras bevarande, bygga upp kunskapen och öka förståelsen.
Hur arbetar vi tillsammans?
Vi skänker produkter till olika kampanjer som Bat Conservation står för.
Mammal Society
Mammal Society är en organisation som enbart ägnar sig åt att studera och bevara alla inhemska däggdjur, med fokus på att studera och bevara däggdjuren och deras habitat. Mammal Society bedriver forskning, tillhandahåller information och resurser, och genomför bevarandeprojekt och aktiviteter. Målet är att öka allmänhetens medvetenhet om bevarandet av däggdjuren och stötta det genom utbildning, kommunikation och kampanjer.
BTO - British Trust for Ornithology
British Trust for Ornithology (BTO) är en brittisk organisation som fokuserar på att förstå fåglar, och i synnerhet hur och varför fågelpopulationerna förändras. Deras vision är en värld där männsikor inspireras av fåglar och lär sig av vetenskapen. BTO inriktar sig i första hand på att studera, övervaka och bevara fåglar och deras habitat. Organisationen utför olika undersökningar och studier för att samla in data om fågelpopulationer, migrationsmönster, häckningsbeteende osv. Denna information fungerar som underlag för bevarandeåtgärder, politiska beslut och ornitologisk forskning. Dessutom arbetar BTO med allmänheten genom medborgargrupper, utildningsprogram och fågelskådningsevent.
Forest Stewardship Council®
FSC®-logotypen anger produkter som innehåller FSC-certifierat trä. De är oberoende certifierade i enlighet med reglerna för Forest Stewardship Council®.
Alla våra FSC®-certifierade produkter identifieras med en logotyp med ett tickande träd.